יום חמישי, 15 באוגוסט 2013

עוגיות חמאה עם המון אהבה




































לפעמים תופס אותי חשק לאפיה וזה לא קורה הרבה, אבל כשזה קורה זה בא עם הרבה אהבה והשקעה, הפעם החלטנו לאפות עוגיות חמאה טעימות בצורת לבבות, היה נחמד לאפות ביחד, במיוחד שנתי עשה את העוגיות המושקעות יותר.
אז למי שגם רוצה לאפות עוגיות טעימות מאוד הנה המתכון:

עוגיות חמאה

ל-45 עוגיות קטנות:

  • 175 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 חלמונים
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח

אופן ההכנה:


1. במעבד מזון (אפשר גם ידנית אך זה פחות נוח) מעבדים חמאה, סוכר וסוכר וניל לתערובת אחידה וקרמית. מוסיפים חלמונים ומערבבים.

2. מנפים יחד אל הקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים גם את המלח. מעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק ומשטחים לדסקית עבה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

3. לשים מעט את הבצק, מרדדים על משטח מקומח וקורצים צורות. יש לשים לב לא לרדד דק מדי. אם הבצק דביק מעט, אפשר להוסיף מעט קמח או להחזיר למקרר לכמה דקות.

(מתוך אוכל טוב)