יום חמישי, 29 באוגוסט 2013

סלט רימונים ותפוחי עץ לראש השנה


שמחה לבשר לכם שהתחלתי לכתוב מדור מתכונים בעיתון "אשדוד בכותרות", קבלו את המתכון הראשון, (אשמח לקבל ממכם מתכונים קלים וטעימים לפרסום בעיתון, כמובן עם השם שלכם, ניתן לשלוח אלי במייל)
























סלט רימונים ותפוחי עץ לראש השנה

את המתכון לסלט המרענן והייחודי הזה קבלתי מתמי ריינר בעלת הקייטרינג תמידלישס
מה יותר נחמד מלהגיש סלט המכיל את הסימנים הטעימים, תפוחים ורימונים ונגיעות של דבש, הסלט קל להכנה, החומרים זמינים והסלט טעים מאוד, אטריות הקדאיף מוסיפות לו טעם קרנצ'י ומתוק.
החומרים לסלט:
1 חבילת חסה
1 כוס גרעיני רימון
2 תפוחי עץ
אטריות קדאיף
1 כף שמן זית/קנולה
2 כפות דבש סילאן
החומרים לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס תרכיז תפוחים
2 כפות סילאן/סוכר חום
1 כפית חרדל
שן שום כתושה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
שמים את אטריות הקדאיף בתבנית, שמים מעל את השמן ואת הדבש, אופים בתנור לכ-15 דקות עד שהאטריות מזהיבות, יש לערבב מידי פעם כדי שהאטריות לא ישרפו.
קורעים את עלי החסה לחתיכות ושמים בקערה, חותכים את התפוחים לפלחים דקים ומסדרים מעל החסה, מוסיפים את גרעיני הרימון , מלמעלה שמים את אטריות הקדאיף. את הרוטב ניתן להגיש לצד הסלט, או להוסיף לסלט סמוך להגשה.