יום שני, 30 בספטמבר 2013

עוף פריך בתנור

כשנתי אמר שהוא מכין ארוחת צהריים נתתי לו בשמחה! מהארוחות קודמות שהוא הכין ידעתי שמצפה לנו ארוחה טעימה במיוחד, נתי נכנס למטבח הסתגר שם ויצא עם מנה עסיסית במיוחד! לא נשאר כלום כלום, אפילו לא פירור אחד.
הוא עבר את הביקורת של הדודים והדודות, הורי היקרים וכל המשפחה. ישבנו כולנו בסוכה הקטנה ונהנינו מארוחה מפנקת במיוחד. אז הפעם תנו כבוד לשף המיוחד!

לי נשאר רק לצלם :)

























המתכון:

1 קילו של כנפיים ושוקיים

1/2 1 כוסות קמח

3-4 ביצים

2 כפות חרדל

3-4 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

פירורי לחם

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את העוף ומורידים את העור עד כמה שניתן.

2. מניחים את הקמח בקערה, בכלי נפרד מקשקשים את הביצים עם החרדל והשום ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בצלחת את פירורי הלחם.

3. מצפים את העוף בקמח ומנערים מעודפים. מעבירים לטבילה לביצה ומשם מעבירים לצלחת פירורי הלחם.

4. מניחים את חלקי העוף המצופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (משומן מעט). אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (על טורבו) ל-15 דקות מכל צד.

מגישים עם רוטב צ'ילי לצד המנה.