יום שני, 9 בספטמבר 2013

מתכונים מיוחדים לחג הסוכות

אני מתרגשת לקראת חג הסוכות, אני כבר יכולה להריח את ריח האתרוגים וההדסים ולשמוע את קול דפיקת הפטיש בקרשים, חג הסוכות הוא חג מיוחד מלא בשמחה אמיתית, הרחובות עמוסים באנשים היוצאים לראות את שמחות בית השואבה בבתי הכנסת והישיבות שבעיר, הסכך הירוק שלפעמים נרטב מהגשם שמופיע בדיוק אז מפיץ ריח רענן וטוב ששמור רק לחג המיוחד הזה, ודווקא אז מתחת לסכך בין הקרשים החומים, יש תאבון למאכלים טעימים ומיוחדים, מאכלי חגים, המתכונים הבאים מוקדשים לכולם באהבה רבה ממני ובברכת גמר חתימה טובה וחגים שמחים לכל בית ישראל.

סלט חסה עם רצועות בטטה

את הסלט הזה טעמתי אצל חברה, היא לא גילתה מהן הרצועות הכתומות עד שטעמתי, אני לא אוהבת בטטה, אבל הרצועות הצ'יפסיות האלה כ"כ טעימות שגם מי שלא אוהב בטטה לא יתנגד למנה גדושה מהסלט ועדיף עם הרבה רצועות בטטה..
הסלט חגיגי ומיוחד והרוטב המתקתק משלים את הטעם.

החומרים לסלט

1 חבילת חסה

2 בטטות בינוניות

2 עגבניות

1 בצל סגול

1/2 כוס שקדים קלויים

1/4 כוס גרעיני חמנייה

שמן לטיגון עמוק

מלח גס

החומרים לרוטב

2-3 כפות דבש

1 כף רוטב סויה

5 כפות שמן עם 1/4 כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

קולפים את הבטטה לרצועות דקות וארוכות, מטגנים בשמן חם מאוד, לערבב מידי פעם, להניח על נייר סופג ולזרות מיד מלח גס על הרצועות המטוגנות.

קורעים את עלי החסה, חותכים את הבצל הסגול לטבעות, את העגבניות לקוביות גדולות, מערבבים את הכול ביחד, מפזרים מלמעלה את השקדים הקלויים וגרעיני החמנייה, מעל מוסיפים את רצועות הבטטה המטוגנות, לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט.


























קונכיות במילוי חזה עוף עשיר ורוטב פטריות

המנה הזו היא אחת מהמנות האהובות עלי, היא קלה להכנה ומוגשת בצורה יפה מאוד, היא מתאימה מאוד לחגים, לאורחים ולכל סעודה שבה אתם רוצים להשקיע קצת יותר.

החומרים למילוי:

500 גרם עוף טחון

5 כפות שמן

2 בצלים קצוצים

1 כרישה (לוף) פרוסה

3 שיני שום

1 קישוא מגורר

2 כפות אבקת מרק

7 כפות מים חמימים

3 כפות מיונז שטוחות

מלח פלפל שחור לפי הטעם.

לרוטב:

רוטב פטריות

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל הכרישה והשום עד להזהבה, מוסיפים את החזה הטחון והקישוא, מפוררים תוך כדי ערבוב, ומטגנים עד להשחמה, לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים.

אופים קונכיות בצק עלים מוכנות, ממלאים בחזה עוף, ויוצקים מעל את הרוטב.



































קאפקייקס דבש עם קצפת

כ-30 יחידות

עוגת הדבש נהפכה להיות אחד הסימנים של חודש תשרי, כדי להפוך את העוגה שכולנו מכירים לעוגה קצת יותר מעניינת וחגיגית החלטתי לגוון ולאפות את העוגה כ"קאפקייקס" הקצפת העשירה והסוכריות הופכות אותה אהודה ביותר בקרב הילדים הקטנים, וגם המבוגרים שמוכנים להודות בכך...

החומרים לעוגה:

8 ביצים

2 כוסות סוכר

כוס שמן

קורט מלח

כפית קינמון

3/4 כפית ציפורן/אגוז מוסקט

כפית סודה לשתיה

כוס דבש

כפית קפה נמס ב-3/4 כוס מים חמימים

4 כוסות קמח

א. אפיה

קצפת:

1 חבילה קצפת ריצ' פרווה

פודינג וניל

סוכריות לקישוט

אופן ההכנה:

טורפים ביצים, סוכר, שמן ודבש, לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים היטב עד לקבלת עיסה, מעבירים לתבנית שקעים, ממלאים עד לחצי, אופים בחום של 180 מעלות עד שהעוגה משחימה ויוצא קיסם עם מעט פרורים לחים (לא לאפות יותר מדי).

הכנת הקצפת:

מקציפים את הריצ' מוסיפים מעט פודינג וניל לפי הטעם, ניתן להוסיף מעט מים.

הרכבת המנה:

שמים את העוגות במנג'טים, מזלפים קצפת מעל העוגה, מפזרים סוכריות ומגישים.




































מוס פרורים ב-2 צבעים

מוס קלאסי עם כמה שדרוגים שהופכים את הקינוח למנה מיוחדת גם ביופי וגם בטעם.

לבצק:

1 כוס קמח

100 גרם שקדים טחונים

1/2 כוס סוכר חום

1/2 מרגרינה

לערבב את כל החומרים ביחד לאפות למשך כרבע שעה ולפורר את הבצק.

לקרם וניל:

להקציף 3 חלבונים, 1/2 כוס סוכר

בקערה נפרדת מקציפים ריצ', 2 כפות פודינג וניל.

להוסיף את הקצפת לקציפת החלבונים בתנועות עטיפה.

לקרם קפה:

מוסיפים למחצית מקרם הוניל 3 כפיות קפה נמס.

הרכבת המנה:

בכוסית למוס מניחים פרורי בצק בתחתית, מעל מוסיפים את קרם הוניל ומעל את קרם הקפה.לקישוט, מזליפים קצפת, ניתן להוסיף גלילית או כפית שוקולד.


































מותר להגיב ואפילו כדאי :)