יום שני, 14 באוקטובר 2013

מרק בצל מיוחד

כחובבת מרקים מושבעת, (גם בקיץ בחום לוהט) חיכיתי לחורף שאז זו העונה "הנורמלית" למרקים, אבל כיוון שהוא מתבושש מלהגיע והקיץ עדין לא חושב ללכת ואני בכל אופן כבר רוצה להעלות מתכון של מרק, אז לא התאפקתי והכנתי וצילמתי ושיתפתי, אז קבלו את המרק בצל המיוחד והטעים ביותר, עם יין לבן וגבינה צהובה וכמה קרוטונים מלמעלה שמגרים את חוש הטעם, אז קדימה, זה לא לוקח הרבה זמן להכין, ולא צריך מדי הרבה חומרים, רק קצת תאבון...השאר יבוא בהכנה.






























מרק בצל חלבי

יש הרבה מתכונים למרק בצל, אני אוהבת את המרק בצבע חום כהה עם מרקם עדין של חמאה ויין, הסוכר מוסיף לו מתיקות וצבע, והפלפל חריפות מעודנת, המרק כמו כל המתכונים שאני משתדלת להביא קל להכנה ולא דורש הרבה זמן בישול, הטעם מיוחד במינו, אני ממליצה לשלב פרוסות בגט אפויות בתנור עם חמאה ושום להשלמת הארוחה.

החומרים:

חמאה או שמן לטיגון

5 בצלים גדולים

5-6 כפות אבקת מרק בצל

כף סוכר חום או סוכר מקורמל

מלח ופלפל

3/4 כוס יין לבן חצי יבש

אופן ההכנה:

לחתוך את הבצלים לטבעות, לטגן בסיר עם חמאה (למי שרוצה פרווה ניתן לטגן עם שמן) עד שהבצל מזהיב, להוסיף מים (כ-2-3 ליטר) לבשל עד להרתחה, כאשר המים רותחים להוסיף את האבקת מרק, הסוכר, המלח, הפלפל והיין, לבשל לעוד כ-רבע שעה להגיש עם פתיתי גבינה צהובה וקרוטונים.