יום שני, 28 באוקטובר 2013

סלט תפוחי אדמה וביצים

כשאני מכינה את הסלט הזה אני נזכרת בפסח, השבוע שבו התפריט מתבסס בעיקר על תפוחי אדמה וביצים ולגיוון מוסיפים עוד תפוחי אדמה, אה וגם ביצים, כחובבת תפוחי אדמה שהתחתנה עם חובב מושבע של תפוחי אדמה התפריט הזה הוא חלק מכל השנה. אז קבלו את הסלט הטעים הזה שיכול להיות גם כתוספת למנה עיקרית או סתם לנשנוש לצד הקרקרים.



































החומרים:

7 תפוחי אדמה בינוניים

6 ביצים קשות

בצל סגול גדול

בצל ירוק

עלי סלרי

1/3  כוס שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

קולפים את התפוחי אדמה ומבשלים אותם כעשרים דקות עד שהם מתרככים.
מכינים את הביצי הקשות, שמים את הביצים בסיר עם מים, לאחר שהמים מגיעים להרתחה ממשיכים לבשל כעשר דקות לאחר מכן קולפים את הביצים ומועכים אותם בעזרת מועך תפו"א או מזלג. לאחר שהתפוחי אדמה מוכנים, חותכים אותם לקוביות קטנות, מוסיפים טבעות בצל סגול, שמן, מלח ופלפל, מעל מוסיפים חופן עלי סלרי ובצל ירוק קצוצים דק.