יום שלישי, 26 בנובמבר 2013

דונאטס בציפוי שוקולד


יש מאכלי ילדות שלא שוכחים והם מכניסים אותנו לנוסטלגיה מתוקה, בשבילי זה הדונאטס כל חנוכה אמא שלי הייתה עומדת לטגן לנו הרבה הרבה דונאטס וטובלת אותם בהמון שוקולד, הדונאטס השתלבו מצוין בין הנרות הצבעוניים, מטבעות השוקולד והסוכריות, עם השנים עברנו לסופגניות הקנויות אבל בשבילי הדונאטס נשאר מאכל מתוק שגורם לי להתגעגע לאותם ערבים של חנוכה. המתכון לא קשה ומסובך אומנם יש לו שלבים אבל ההשקעה וההמתנה שווים מאוד! המלצה שלי, תשמרו לכם כמה בצד, או לפחות אחד :)



































החומרים לבצק:

1 קילו קמח

1 חבילת שימרית

2/3 כוס סוכר

1 ריצ' קצפת עם קצת מים חמים

1/2 כוס שמן

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח (שמים בסוף)

החומרים לציפוי שוקולד:

200 גרם שוקולד

1 ריצ' קצפת

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים לבצק יש להיזהר שהמלח לא יגע בשמרים ולכן לשים אותו רק בסוף.
נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את עצמו, בערך שעה וחצי.
מרדדים את הבצק (לא מדי דק) קורצים עיגולים בעזרת כוס, עם פקק של בקבוק שתיה קורצים את החור באמצע, מניחים את הדונאטס על נייר אפיה משומן, משאירים לתפוח קצת.
לבנתיים מחממים שמן בסיר לאחר שהשמן רותח מנמיכים את הלהבה, מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק עד שהם מזהיבים משני הצדדים.

הכנת השוקולד:
ממיסים את השוקולד, מוסיפים ריצ' קצפת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, טובלים את הדונאטס בצד אחד ומשאירים ליבוש למשך חצי שעה.

הצעת הגשה:

מכינים מנייר צבעוני וקיסמים דגלונים חמודים לחנוכה ונועצים דגלון על כל דונאטס.



































חנוכה שמח!!!!