יום חמישי, 5 בדצמבר 2013

עוגה לשבת


כשאנחנו באים לבקר את דודה שלי היא תמיד מוציאה צלחת עם מגוון פרוסות עוגה טעימות במיוחד, אי אפשר להיות אצלה ולא לצאת עם מתכון מוצלח, את עוגת השוקולד אני הכי אוהבת, פשוט שמים את כל החומרים במיקסר ומתקבלת עוגה שלא נשאר ממנה פרור אחד. אני ממליצה לאפות אותה בתבנית אינגליש קייק כך מתקבלת עוגה גבוהה ויפה.



































החומרים:

5 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

3/4 כוס שוקולית

1 ורבע כוס קמח תופח/ קמח+אבקת אפיה

3 כפות ליקר שוקולד

1/2 ריצ' -קצפת צמחית

החומרים לציפוי שוקולד:

חבילת שוקולד מריר

1/2 חבילת ריצ'-קצפת צמחית

אופן ההכנה: 


מערבבים את כל החומרים במיקסר, אופים למשך חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.

הכנת ציפוי השוקולד:

ממיסים בסיר חבילת שוקולד מריר, לאחר מכן מוסיפים חצי חבילת ריצ', שופכים את קרם השוקולד על העוגה בעודה חמה.  

גיט שאבעס לכולם..ואיזה כיף שהתחיל החורף!!