יום רביעי, 25 בדצמבר 2013

והפעם הילדים במטבח..

מידי פעם אמא צריכה חופש, ומידי פעם אמא רוצה לבוא הביתה ולגלות הפתעה מחממת את הלב, כמו סלסלת קש מלאה בפיציות חמות, בשביל זה צריך לתת לילדים להיכנס למטבח ולא כדי לאכול קערת קורנפלקס, אלא כדי להכין הפתעה טעימה לאמא!

אז תדפיסו את הדף  המצורף למטה (מתוך העיתון "אשדוד בכותרות" בו התפרסם המתכון) תשתדלו להניח אותו ליד הילדוד'ס ומעכשיו מה שנותר הוא  רק להמתין להפתעה...



































לאלה שעדיין לא קנו משקפי קריאה:

פיציות

להיות במטבח זו חוויה גדולה לילדים, אבל לא במטבח המשחקים העשוי פלסטיק, אלא במטבח אמיתי, לחוש ולהרגיש את כל החומרים, לרדד בצק עם מערוך גדול מעץ, לערבב כל מיני תבלינים יחד וליצור מאכל מיוחד מאוד, הפתעה לאמא שעוד מעט תחזור...

המתכון הבא קל מאוד להכנה, כל הילדים יוכלו להשתתף בהכנה, מהילד הקטן שיפזר את הגבינה צהובה ועד לילד הגדול שיחתוך את הפיצה לפרוסות .הילדים בבית מאוד יהנו להכין אותו במיוחד שזה מאכל אהוב עליהם ועל מבוגרים כאחד.

החומרים..תודה לרחלי על הכלים























אופן ההכנה:

1. מרדדים בצק עלים או מלאווח לעובי בינוני (לא מדי דק) אם יש קצוות חותכים אותם עד שמקבלים מלבן ישר.

מכינים רוטב לפיצה:

2. בקערה מכניסים:

2 קופסאות קטנות (100 גרם) של רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור (אפשר פחות)

3 כפיות אורגנו (אפשר יותר לפי הטעם)

1 כפית פפריקה מתוקה

מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מורחים את הרוטב על הבצק עלים, שימו לב לא למרוח בקצוות.

4. מפזרים על הבצק טבעות זיתים ובצל חתוך לטבעות, מלמעלה מפזרים גבינה צהובה מגוררת.

5. מגלגלים את הבצק לרולדה מהצד לכיוון פנים.

6. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי בינוני.

7. מניחים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

8. בעזרת מבוגר מכניסים את התבנית לתנור ואופים בחום של 200 מעלות למשך כ-20 דקות עד שהפיציות מקבלות צבע זהוב.