יום שישי, 24 בינואר 2014

השקשוקה של נתי

את המאכל שנקרא שקשוקה הכרתי רק מהמסעדות, אף פעם לא התגריתי מהביצים הצהובות ששקעו בתוך רוטב אדום וסמיך והוגשו בתוך מחבת לוהטת עם לחם שחור ליד. אבל הכול השתנה כשיום אחד נתי הכין שקשוקה ואני טעמתי. הטעם היה מעדן ומאז כל מוצאי שבת בסעודת מלווה מלכה נתי מכין שקשוקה, לפעמים אני לא יכולה להמתין עד למוצ"ש ואנחנו אוכלים גם ביום שישי בצהריים, נתי שדרג את המתכון, והוסיף תיבולים ורעיונות משלו שהופכים את השקשוקה למאכל ייחודי וטעים במיוחד. אין מי שטעם ולא ביקש את המתכון אז הנה הוא לפניכם..תזהרו זה ממכר!

השקשוקה של נתי



































החומרים:

1 בצל גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצים דק

3 עגבניות גדולות

3 כפות אבקת מרק עוף פרווה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1.חותכים את הבצל והשום דק ומטגנים אותם בשמן עמוק עד להזהבה.

2. חותכים את העגבניות לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת מטגנים כ-2 דקות, אח"כ מוסיפים 1/2 כוס מים חמים, אבקת מרק מלח ופלפל ומערבבים.

3. מבשלים על אש  נמוכה למשך כ-20 דקות, יש לערבב כל כמה דקות.

לאחר מכן מוסיפים את הביצים, מכסים את המחבת ומבשלים עד שהביצים מבושלות (כל אחד לפי טעמו האישי, אני אוהבת שהן קשות..)

מגישים לוהט עם המחבת ולא לשכוח לחם וסלט קצוץ דק!

תודה לנתי על המתכון ועל השקשוקה!