יום חמישי, 13 בפברואר 2014

עוגיות לה גאלט

לה גאלט הן בשבילי עוגיות של סבתא, עוגיות מלוחות עם חורים קטנים שמגיעות בשקית פשוטה, קשורה חזק.
מקבלים אותם אם באים לבקר את סבתא או כשסבתא באה לביקור. שמים אותם בצלחת פורצלן עתיקה עם ציורים של נסיכים, ויושבים ומפטפטים ומידי פעם מושיטים את היד לצלחת ולוקחים עוד עוגיה ועוד עוגיה עד שנשארים רק הפירורים...



































החומרים:

1 קילו קמח

2 אבקת אפייה

2 כפות שטוחות מלח

כוס וחצי שמן

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

מערבבים במיקסר  את כל החומרים עד לקבלת  בצק אחיד.
מפזרים שומשום על משטח העבודה, משטחים את הבצק על המשטח, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג עבה (או האצבעות) מזלג. חותכים למלבנים לא סימטריים ואופים בחום של 250 מעלות למשך 10 דקות (מומלץ לבדוק מידי פעם..)


























































תודה רבה לסבתא היקרה על העוגיות ועל המתכון!!


לאינטלגנטים שבינינו:

ובכל אופן אם כבר אוכלים עוגיות מלוחות ויושבים ומפטפטים זה הזמן לספר לכם על "מולן דה לה גאלט" זהו ציור שמן של הצייר הצרפתי פייר אוגוסט רנואר, הציור מתאר נשף ריקודים וכיוון שאינני מורה להסטוריה לא אפרט של איזה מעמד, באיזו תקופה ועוד..אתם יותר ממוזמנים להכנס לויקפדיה ולגלות עוד מידע מענין על ה"לה גאלט"..שהוא לא רק עוגיות.