יום שני, 10 במרץ 2014

דג סלמון עם פטריות וכרישה


דג סלמון עם פטריות וכרישה


שמעתי טעם יפה למנהג לאכול דג סלמון בשבת, והטעם הוא, כי רב הדגים שוחים לפי הזרם, ואילו דג הסלמון שוחה נגד הזרם. באכילת דג סלמון אנו מראים כי אף אנו היהודים שוחים נגד הזרם.

לקראת חג הפורים מה מתאים יותר מלהכין דג סלמון טעים ומעודן לסעודת הפורים, כשקצפו של המן יצא על כך שעם ישראל "שוחים נגד הזרם" ושונים מכל עם אחר, ועם ישראל המשיך וממשיך לשחות נגד הזרם.

החומרים:

4 פרוסות פילה סלמון

4 שיני שום כתושות

כף מיץ לימון

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס יין לבן

1/4 כוס מים

תבלין דג, מלח ופלפל לפי הטעם

כוס כרישה קצוצה

כוס פטריות פרוסות

אופן ההכנה:


מתבלים את הדג, אופים בתבנית מכוסה למשך 15 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר מכן מורידים את הכיסוי ואופים למשך 5 דקות נוספות.


































ומה קורה כשמשתמשים בלימונים? בעזרת ה' בפוסט הבא.