יום שלישי, 8 באפריל 2014

עושים פסח בבלוג


בחג הפסח למאכלים יש טעם מיוחד של מסורת יהודית, לכל משפחה הנהגות אחרות, אחד אוכל רק ירקות קלופים, אחד אוכל רק מה שמכינים לבד בבית, ואחד דווקא כן אוכל ממגוון רחב, הכול שונה, והכול כשר כל אחד לפי הנהגותיו.
לכבוד חג הפסח השתדלתי להביא מתכונים שכל אחד יוכל להכין ולאכול.
הפעם כל המתכונים ממטבחו של השף נתי סירקיס, לי נשאר רק לצלם ולאכול!
את המתכון לקוגל תפוחי אדמה שמרתי במיוחד לפסח, יש הרבה מתכונים לקוגל אך המתכון הזה הכי מוצלח, נסו וצפו למחמאות.
הכבד מוצלח למנת פתיחה חגיגית, מתאים לשבת חול המועד או כמנה יפה ומכובדת לסעודת חול המועד.
ואת משקה הלימונדה המסורתי שמתאים כל כך לימי האביב, משקה מרענן וטעים במיוחד מומלץ לכל השנה.

בברכת פסח כשר ושמח!

קוגל תפוח אדמה טעים במיוחד!



































החומרים: (לתבנית אינגליש קייק)

5 תפוחי אדמה בינוניים

4 ביצים

1 בצל בינוני

1/3 כוס שמן

1 כף מלח

פלפל שחור

1 כפית גדושה אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

מעבדים במעבד מזון את הבצל השמן והתבלינים.
מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת גסה. אפשר לגרר גם במעבד מזון.
מערבבים היטב את כל החומרים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה קצת משומן.
אופים בחום של 200 מעלות במשך כשעה עד להשחמה.

מתחילים לאכול


































בלינצ'עס במילוי כבד ורוטב פטריות

























אומנם המתכון נראה ארוך אבל ההכנה שלו לא לוקחת מדי הרבה זמן, מיותר לציין עד כמה המתכון טעים ועסיסי!!!!

כ- 6 מנות

החומרים לכבד:

200 גרם כבד

3 בצלים גדולים

תבלינים לתיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה, 1 כפית סוכר, אבקת שום.

1/3 כוס יין לבן

1/4 כוס מים

1/2 כפית קמח תפוח אדמה

החומרים לבלינצ'ס:

2 ביצים

1/4 כוס קמח תפוח אדמה

כף שמן

חצי כפית מלח

חצי כוס מים

החומרים לרוטב:

חצי סלסלת פטריות קצוצות דק

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 כף אבקת מרק עוף

1/3 כוס מים+ 1 כף קמח תפוח אדמה

אופן הכנת הכבד:

חותכים את הבצל לטבעות דקות ומטגנים עד להשחמה.
חותכים את הכבד לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, שום וסוכר לפי הטעם, מוסיפים את היין ומערבבים היטב.
בכוס עם מים מערבבים את הקמח (יש לערבב חזק ומהר שלא יהיו גושים) מוסיפים לכבד ומערבבים עד לקבלת רוטב מעט סמיך.

אופן הכנת הבלינצ'ס:

במעבד מזון טורפים ביצים, מוסיפים את הקמח, שמן מים ומלח, מערבבים היטב.
משמנים מחבת במעט שמן, מטגנים לעלים דקים.

אופן הכנת הרוטב:

בסיר קטן מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה זהוב, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים מים עד שהפטריות והבצל מכוסים לגמרי, מרתיחים כרבע שעה, מוסיפים את אבקת המרק.
מערבבים 1/3 כוס מים עם כף קמח תפוח אדמה, מוסיפים לסיר, ומערבבים, לרוטב סמיך יותר יש לחזור על הפעולה.

משקה לימונדה מרענן







החומרים:

2 כוסות מים חמים

2 כוסות סוכר

6 לימונים

אופן ההכנה:

בסיר קטן מרתיחים מים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס לגמרי במים. מקררים את המים עם הסוכר.
סוחטים את הלימונים, מוסיפים את המיץ לתוך המים ומערבבים.

מוסיפים לתרכיז מים לפי הטעם, מגישים עם קוביות קרח.