יום חמישי, 1 במאי 2014

חלות לשבת
























חלות לשבת היוו מאז ומתמיד מסורת יהודית העוברת מאמא לבת, ימי שישי הם ימים בהם ברכת הפרשת חלה נשמעת מהרבה בתים, וידיים מיומנות לשות בצק רך שנהפך לחלות קלועות לתפארת, ריחם הענוג יתפזר בבית ויבשר על השבת הקרבה ובאה.




החלות של אמא שלי הם שם דבר, הם פריכות ורכות וטעמם הוא עונג שבת אמיתי, אמא לא מוותרת על אפיית חלות, ואנחנו לא מוותרים על החלות שלה.


אז הגיע הזמן לשתף אתכן (וגם אתכם) במתכון של אמא שלי ובטיפים שלה לאפיה מוצלחת, אומנם המתכון הוא עם הרבה שלבים אבל התוצאה שווה כל שלב!


החומרים:

1 קילו קמח

2 כפות גדושות שמרים יבשים

1 כף משפר אפיה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

1/2 1 כוס מים

1 כוס סודה

1 כף מלח

אופן ההכנה:

1.
מערבבים את השמרים, משפר האפיה והקמח יחד, יוצרים מעין גומה במרכז התערובת ומוסיפים לתוך הגומה את כל שאר החומרים, ביצים, שמן, סוכר, מים וסודה.

2. לשים בתחילה בצורה מעגלית, לאחר שהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את המלח. לשים עד לקבלת בצק רך ונעים, אם יש צורך מוסיף עוד מים. מכסים את הבצק מחכים כ-7 דקות ולשים שוב.

3. נותנים לבצק לתפוח למשך שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את עצמו.
קולעים לחלות או לחמניות ונותנים לתפוח עוד כחצי שעה.
מושחים בתערובת של ביצה מים וקצת סוכר וניל, ובוזקים שומשום מלמעלה.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות ב-10 דקות הראשונות לאחר מכן להנמיך ל-180מעלות לעוד כ-20 דקות עד להשחמת החלות.

לחמניות ניתן לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות.

טיפים לאפיה מוצלחת:

להתפחה מהירה- להתפיח את הבצק בתוך שקית ניילון ומעל מגבת, מומלץ להוסיף מעל השקית ראש שום.
לחלות פריכות-  לשים בתנור תבנית עם מי קרח מתחת לתבנית של החלות.
מומלץ לאפות על מצב טורבו.




חודש טוב ומבורך ושבת שלום!