יום שני, 19 במאי 2014

סלט חזה עוף עם פתיתים וירקות מוקפצים

לפעמים בימים של שרב כבד, כשממש לא מתחשק לאכול משהו חם ובכל אופן רוצים לאכול ארוחה מזינה, מבושלת, (ואם אפשר גם בשרית). אז מתחילים להכין מכל מה שרוצים סלט אחד גדול, השילוב של הכול ביחד יוצר טעם קייצי ומיוחד..ובעצם נותן השראה לעוד כמה סלטים בסגנון.
את הסלט הזה הכנתי באחד מהימים האלה, כשלא התחשק לי לאכול והייתי חייבת להוסיף עוד קצת ויטמינים לגוף שלי..(לא מדברת על הטיגון וכל זה..) מיותר לציין שהוא יצא מעדן, והמלצה שלי תגישו לצד הסלט כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי ולקינוח כמה פרוסות אבטיח אדום, מתוק ועסיסי. ויש לכם ארוחה קייצית מושלמת!
























אז נכון שהתמונה מזכירה יותר ארוחה סינית, ובכן לא טעיתם,
קבלו את המתכון ורוצו לקנות חומרים..(אל תשכחו את המקלות..)

החומרים: (כ-4 מנות)

1 כוס פתיתים עם איטרות של אסם

2 בטטות בינוניות

1 קישוא בינוני

חצי סלסלת פטריות

חצי מגש חזה עוף

רוטב טריאקי

אופן ההכנה:

1.מבשלים את הפתיתים בהתאם להוראות שעל גב האריזה.

2. קולפים את הבטטה לרצועות דקות וארוכות, מטגנים בשמן חם מאוד, לערבב מידי פעם, להניח על נייר סופג ולזרות מיד מלח גס על הרצועות המטוגנות.

3. פורסים את הקישוא והפטריות לפרוסות דקות, מטגנים תחילה את הקישואים לאחר מכן מוסיפים את הפטריות, מטגנים עד שהפטריות שחומות והקישואים רכים וזהובים. לאחר הטיגון מעבירים את הקישואים והפטריות לצלחת.

4. חותכים את החזה עוף לחתיכות קטנות, מטגנים במחבת, מוסיפים רוטב טריאקי לפי הטעם, וממשיכים לטגן עד שהחזה נהיה שחום ונראה צלוי.

בקערה מערבבים את הירקות, הפתיתים והחזה עוף. מגישים חם.