יום ראשון, 13 ביולי 2014

גרנולה ביתית

את הגרנולה אהבתי עוד כשהייתי ילדה קטנה, אמא שלי הייתה שופכת לקערת פלסטיק צבעונית הרבה פתיתי קורנפלקס ומלמעלה מפזרת ערמה של גרנולה, אני הייתי מוסיפה עוד פיצוחים וצימוקים, כי בגרנולה של החנות די התקמצנו עליהם והיה יותר שיבולת שועל ופחות צימוקים ושקדים שהופכים את הגרנולה לטעימה במיוחד.

את הגרנולה הביתית טעמתי לראשונה אצל השוויגער שלי, גרנולה עשירה בטעמים ועמוסה בכל טוב, ניתן לשלב בה פירות שאוהבים, פיצוחים, מיני אגוזים ועוד, הגרנולה הולכת נפלא עם יוגורט, חלב ועם קורנפלקס. פינוק מצוין לפתוח בו את הבוקר.

כמובן שהמתכון הוא מהשוויגער היקרה.



































החומרים:

1 קילו שיבולת שועל

100 גרם קוקוס

3/4 כוס גרעיני חמניות

1/2 כוס אגוזים

1 כפית קינמון

1 כוס סוכר חום או חצי כוס דבש

2 תפוחי עץ ירוקים חתוכים לקוביות קטנות

2 בננות פרוסות לפרוסות דקות

1 כפית תמצית וניל

1 כוס שמן

1/4 כוס תרכיז תפוחים

3/4 כוס מים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הנוזלים יחד ואת כל המוצקים בנפרד, יוצקים את הנוזלים על התערובת, אופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ-30 דקות.

יש לבדוק ולערבב כל 10 דקות.


































הדובדבנים אמנם לא היו בגרנולה, אבל הם הוסיפו הרבה צבע לתמונה


































שיהיה בוקר נפלא ושקט.