יום שלישי, 12 באוגוסט 2014

עוגיות קוואקר עם שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקו צ'יפס הן העוגיות הכי קלאסיות שקיימות, העוגיות שהכי הולכות, ואם היה מצעד עוגיות שנתי אין ספק שעוגיות השוקו צ'יפס היו נשארות תמיד במקום הראשון.

עד שתבוא עוגיה אחת אחרת ותאיים על מקומה של עוגיית השוקו צ'יפס המסורתית.

היא תראה ממש כמו עוגיית שוקו צ'יפס רגילה, עד שתטעמו אותה.

היא קצת יותר משודרגת, קצת יותר עשירה בטעמים, ובגלל הקצת יותר, היא מעפילה למקום הראשון במצעד, משאירה מאחוריה את עוגיית השוקו צ'יפס...

מי זו?

קוראים לה עוגיית קוואקר. היא באה היישר ממסעדה קטנה באמריקה של שנות ה-70, על המתכון שלה שלמו הרבה כסף, וכשזה יצא לציבור הרחב, הוא התפשט במהירות והגיע גם לכאן לארצנו הקטנה והנחמדת:)



החומרים:

 (כ-70 יחידות)

1 מרגרינה רכה

1 כוס סוכר

1 כוס סוכר חום

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/2 2 כוסות קוואקר

2 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפיה

350 גרם שוקולד צ'יפס

1/2 1 כוסות אגוזים טחונים


























אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה.(200 מעלות)

מערבבים את המרגרינה והסוכר.

מוסיפים ביצים ותמצית וניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אוורירית.

מוסיפים את הקוואקר, קמח, המלח והסודה לשתייה. בוחשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ'יפס.



יוצרים כדורים קטנים, מניחים ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, אופים בחום גבוה למשך כ-10 דקות




























כשהעוגיות מוכנות, מפנים כמה דקות שקט מהלו"ז הצפוף, בורחים למרפסת שאין שם ילדים שעושים שם בועות או מנסים לראות אם כח המשיכה עובד על ידי הטלת חפצים כבדים מהמרפסת לראש של השכן למטה..

מוזגים כוס חלב (לא את ה-1%) ומדמיינים נופש פסטורלי בהרים...


































קול פחות פסטורלי קוטע את השלווה, אתם משאירים את העוגיה ורצים לילד שבוכה...


































אולי ב-2 בלילה כשהבחורים יעשו טבילה לילית בכינרת והילדים ישנו כמו מלאכים במיטות יהיה לכם את השקט שכרגע קיים רק בחלומות:)

חופשה נעימה ושקטה!