יום שישי, 15 במאי 2015

♥ חוגגים שבועות ♥

יש משהו שונה בחג השבועות משאר החגים, אולי זה הפרחים ומאכלי החלב שיוצרים אווירה רגועה ושקטה, אווירה כפרית,
הבית מקושט בפרחים, עלים וענפים, על השולחן ניצבת עוגת גבינה מרשימה, בדי תחרה משלימים את האווירה, הכל נקי וטהור. מהחלון ניתן לראות אנשים צועדים לכותל, הרחובות מלאים גם בשעות הקטנות של הלילה, מבתי המדרש נכנסים ויוצאים אנשים, זה סיים ללמוד וזה מגיע עכשיו. בכותל, לפנות בוקר המראה הלבן של כל הטליתות משאיר אותי תמיד נפעמת ומרוגשת, התפילה ליד שריד בית מקדשנו, יחד עם כל עם ישראל, מניינים מורכבים ממגוון עדות וחוגים מתפללים יחד, והדרך חזרה מלווה בספר התורה, בשירה ובריקודים, חג מתן תורתנו, הוא אכן חג מיוחד.
חג שמחכים לו, שסופרים כל יום, חג שמתכוננים אליו אחרת. לא רק בפן הגשמי אלא הרבה בפן הרוחני.

המנהג לאכול מאכלי חלב בשבועות הוא ממש לטובת הנשים :) אוהבות החלבי!
בחג הזה כל אחת מרשה לעצמה להתנסות במתכונים חלביים חדשים ומיוחדים, לא כל יום יש חג שהסעודה העיקרית היא חלבית, וזו אכן הזדמנות מיוחדת להשקיע במנות שתמיד דחינו את הכנתם לאירוע מיוחד.

הפעם הזמנתי את שבי אלי (מכירים אותה מהפוסט הקודם?) , להכין יחד מאכלי חג, לצלם ולפטפט.
לפני כן תכננו את האווירה שנרצה לצלם, אני רציתי לבן לבן, עם נגיעות קלות של צבע, ויחד עשינו סיעור מוחות לסטיילינג, שבי אספה הרבה תמונות להשראה, בחרנו כלים, מפות, ואביזרים. לא היינו צריכות דברים מיוחדים, רצינו משהו פשוט ונקי.






































אני דוגלת במנות פשוטות שלא דורשות הרבה זמן הכנה, מנות שהחומרים שלהן זמינים בסופר, והעיקר מנות שכולם אוהבים:)

את שבלולי הגבינה והירקות ניתן להכין לקידוש בבוקר או כתוספת לסעודה, ההכנה קלה מאוד (גם הילדים יכולים להכין) והשבלולים טעימים במיוחד!!!

החומרים: 

בצק עלים או מלאווח
4 קישואים 
1 בצל גדול
חצי סלסלת פטריות
גבינה צהובה מגוררת
גבינה בולגרית מגוררת

אופן ההכנה:

קולפים את הקישואים וגוררים אותם במגרדת, גוררים גם את הבצל ואת הגבינות.
חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
מערבבים את כל החומרים יחד.
מרדדים בצק עלים ומניחים את המלית על הבצק.
מגלגלים את הבצק לרולדה.
חותכים את הרולדה לפרוסות.
מניחים את  הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מושחים אותם בביצה בצדדים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות או עד שהשבלולים מזהיבים.

ניתן כמובן להוסיף ירקות שונים וגבינות נוספות לפי הטעם.

***

בזמן שאני בישלתי שבי הכינה לנו עציץ מיוחד לקישוט השולחן, ניתן להכין כמה כאלה ולפזר על השולחן, מומלץ לשים בפנים פרחים בעלי גבעול נמוך. כך הפרחים לא יפריעו לסועדים.






































שבי סטייליסטית ומעצבת במקצועה, מדריכה אותנו שלב אחר שלב איך להכין את העציץ.

החומרים:

בריסטול לבן
מספריים
סרגל
עיפרון

שלבי ההכנה:

1. גוזרים בריסטול בגודל הרצוי (אנחנו חתכנו לפי עציץ שהיה לנו בבית)

















2. מסמנים אלכסונים לאורך הבריסטול, בערך כ-5 ס"מ כל אחד.

















3. עוברים עם מספריים על הקווים שסימנו. (כדי שנוכל לקפל אח"כ)

















4. מקפלים בסימונים, כלפי פנים.

















5. לאט לאט נוצרת הדוגמא היפהפייה, מה שנותר לעשות אח"כ זה להדביק את העציץ בצדדים ולשים פרחים בפנים.

























***

בין יצירה לצילום אני קופצת לאזור הבישולים לראות מה קורה עם האוכל שבסירים, במחבת מטגנות להן פטריות עסיסיות ביין לבן, הריח של היין אהוב עלי במיוחד (אני בכלל אוהבת יין בבישולים) שילבתי שני סוגי פטריות, פורטבלה ושמפיניון, אך ניתן בהחלט להסתפק רק בפטריות שמפיניון, (פטריות הפורטבלה הן גדולות יחסית ומעולות למילויים שונים)
אני מוסיפה שמנת מתוקה לפטריות, הפסטה מחכה בצלחת בשקט....

המנה מריחה נפלא----והטעם שלה מעודן בדיוק כמו שאני אוהבת.






































החומרים: 

פסטה פפרדלה
פטריות שמפיניון
פטריות פורטבלה
יין לבן
מלח ופלפל
שמנת מתוקה 
גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. 
פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים בחמאה, כשהפטריות מזהיבות מוסיפים יין לבן, נותנים לפטריות להתבשל ביין עד שהנוזלים מתאדים (לא לגמרי) מתבלים במלח ופלפל.
לקראת הסוף מוסיפים את השמנת, כשהשמנת נהיית סמיכה וחומה יוצקים את הרוטב והפטריות על הפסטה (לא צריך להיות ממש מוקרם זה רק רוטב..) מעל מפזרי גבינת פרמזן ומגישים חם:)

***

שבי לא נחה לרגע, ואחרי שהיא מסיימת לקמפז את המנות היא מכינה מעמד לקאפקייקס או פרות, או לכל דבר שתרצו, המעמד מורכב מצלחות וכוסות, ניתן להכין כמה כאלה בגבהים שונים, המעמד מיוחד ומוסיף הרבה לעיצוב השולחן.






































מניחים צלחת מעל הכוס ומדביקים בעזרת דבק חם (פחות חזק)  או דבק E6000 (דבק חזק מאוד)
ניתן להשאיר את זה כך, או לרסס ספריי. אנחנו בחרנו באופציה ראשונה.






































ככל שהכוסות והצלחות יהיו יותר מענייני המעמד יהיה ייחודי ויפה יותר.

***

אני רעבה, אבל אין לי זמן לאכול השעה מתאחרת---עברנו כבר את שעת חצות, הירח מאיר דרך החלון, אני ושבי לא כ"כ שמות לב לשעה, אנחנו עסוקות בפטפוטים, אוכלות קצת מהשבלולי בצק ומקנחות בג'לים מתוקים.
כשהפעמונים מצלצלים מצטלצל לשבי שעוד מעט אין לה איך לחזור הבייתה----
אני מכינה מהר את הסלט, המנה האחרונה שלנו.

אומנם זה נקרא סלט הום פרייז כי תפוחי האדמה הם בצ'ילי וחמאה, אך ההכנה די שונה.

החומרים:

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות---אופים את תפוחי האדמה בתנור עד להזהבה.

לבנתיים, חותכים:

עגבניות שרי או עגבניות רגילות.
מלפפון.
שוטפים חסה.

בקערת הגשה מניחים קרעי חסה, מעל מניחים את המלפפון והעגבניות.

בקערה קטנה מערבבים רוטב צ'ילי וחמאה מומסת, יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה.

מפזרים את תפוחי האדמה מעל הירקות בקערת הסלט, מוסיפים גרעיני חמנייה קלופים.

יוצקים רוטב ויניגרט הדרים ומגישים.






































***
12:45 בלילה, שבי יוצאת. 

היה מקסים! לבשל ולצלם ביחד היה פשוט חוויה ואני בטוחה שנעשה זאת שוב.
אז תודה ענקית לשבי על הרעיונות לעיצוב, על ההשראה ועל הסיעור מוחות שהניב תמונות מקסימות.
ועל התחרה המקסימה שלה והכלים הנאים---

חזרתי לבית מבולגן---זרקתי הכול לכיור, הלכתי לאכול מרק בצל וסלט.

היום ניקיתי את הכול---

טוב שיש שבת!

חג שבועות שמח לכל קוראי הבלוג!!!