יום חמישי, 16 ביולי 2015

המדריך המלא להכנת שבע ברכות בסגנון וינטאג'

מכאן






































חתונות תמיד גורמות לי להתרגשות, זוגות צעירים ושנה ראשונה זה בכלל עולם אחר של אופוריה והרגשה נפלאה, 
הכל מלבלב ופורח, לבן וטהור.
אני אוהבת את עונת החתונות, בפרט אם יש חתונה באופק, כרגע אני נמצאת במצב יבש לגמרי (אין חתונות חבריה!!!)
ואני מחכה ומשתוקקת לאיזה חתונה שתמריץ אותי לתוך טרוף ההכנות, הכנות שאני פשוט אוהבת!

מכאן






































אין כמו להכין שבע ברכות. זה דבר נפלא, יש לכם הזדמנות להוציא לפועל את כל כישורי הבישול, קונדיטוריה, עיצוב, אירוח ולפנק את כל המוזמנים... (בפרט את החתן כלה)

כשדסי מסטודיו אלבומים סיפרה לי על השבע ברכות שהיא עורכת הרגשתי שאני חייבת לבוא ולראות, כל מה שקשור לעולם המקסים של וינטאג' מעורר בי את כל החושים...ודסי הבטיחה שבע ברכות בסגנון וינטאג'.

דבר ראשון מתחילים מבחירת פלטת צבעים.
הצבעים שנבחר הם יהיו הצבעים שישלטו בעיצוב הארוע, בפרחים, כלים, ואביזרי דקורציה.











דסי בחרה פלטת צבעים בגוונים של שמנת, ורוד אפרסק ותחרות לבנות ומעט נגיעות זהב.

בחירה מעולה, רומנטית ומלאת אווירה.

אתם יכולים להרכיב פלטת צבעים משלכם ולקבל השראה מהאתר המקסים Adobe kuler

מכאן


































מכאן






































הרעיון הוא ללכת על צבעים רכים ופסטלים, רומנטים ומלאי אווירה. התרחקו מהצבעים העזים והחזקים הם מתאימים לסגנון אחר.

לאחר בחירת פלטת הצבעים ניתן להתחיל בבחירת הכלים, מפיות ואביזרי דקורציה.
הכל בהתאם לפלטה שבחרתם.






































דסי משתפת אותנו בהכנות:

התבקשתי להכין שבע ברכות לאחותי התקציב היה סטנדרטי אך רציתי לעשות משהו מיוחד שישמח את הזוג צעיר ועל כן בחרנו את ראשי התיבות של השמות שלהם כנושא: רי"ח.
ובעצם הגפנים (ענבי הגפן...) נתנו ריח. זהו הנושא.

הפרחים מסמלים ריח ופריחה משהו נקי וחדש שמתחיל, משהו משמח... על כן הלכנו על כיוון הפריחה העדינה
הצבעים השולטים היו שמנת, ורוד אפרסק ותחרות לבנות ומעט נגיעות זהב

בחירת הכלים.
שמתי דגש על מראה נקי, אסטטי אך פורח עדין.
על מנת לשמור על המראה הנקי השתדלתי להשתמש בכלים שקופים.
צלחות ההגשה והקערות היו שקופות כך המאכלים היו אלו שבלטו בשולחן ולא הכלים החד פעמי הסטנדרטיים.
המפה היתה שמנת עדין כך שגם היא לא פגעה בכל הפריחה שסביב...
והתחרות רק הוסיפו נוסטלגיה ושמחה.

הנה כמה רעיונות לשימוש בתחרות ♥

מכאן






































מכאן






































מכאן






































מכאן






































הצבעים הנוספים ששלטו בעדינות הם ורוד אפרסק ונגיעות של זהב-ע"י סרטים שעטרו את כוסות היין, והמפיות.

עיצבתי תוכניה שמתאימה לקונספט, כמובן שהעיצוב תרם למראה המקצועי והמיוחד.

אכן, השולחנות היו ערוכים בטוב טעם, האווירה הייתה חמימה ונעימה בפרט שעל כל שולחן היו כמה נרות שהאירו מתוך כוסות שקופים והוסיפו עוד חמימות וביתיות.

על מה אל תוותרו בשבע ברכות?

על נרות--- תאורה רכה ונעימה בתוספת נרות בכלים שקופים, צנצנות או כוסות על רגל יוסיפו הרבה אור וחום..

מכאן

























מכאן






































יינות--- אין כמו יין טוב לשמח לבב אנוש ♫ ♪ השקיעו ביינות טובים שהאורחים אוהבים ואל תשכחו את הכוסות ליין :)

מכאן






































אוכל טוב--- אולי זה אמור לבוא בהתחלה, אבל מי בא בשביל האוכל?

תכינו תפריט מיוחד וטעים, התאימו את התפריט לסגנון האורחים.

דסי השקיעה באוכל. אי אפשר היה להיות שם ולא לרצות לטעום:) הכל הריח נפלא והמראה היה מעורר תאבון במיוחד! 

התפריט היה חלבי מושקע, עם ירידה לפרטים הקטנים....

שמתי דגש על מפרט קליל אך מיוחד מבחינת טעמים, צבעים והגשה.
לדוגמא הבייגל הטעים (והרגיל) הונח על צלחת ורוד אפרסק שעליה תחרה עגולה, כך נוצר מראה נוסטלגי וחמים

התפריט הכיל:
בייגל, כדורי גבינת שמנת בציפויים שונים, שיפודוני סלומון וכריכוני גבינה שמנת ופלפלים.
סלט קפרזה, טרייפל ירקות חיים ותלוליות צ'יפס בטטה מעל, פשטידת פטריות וסמבוסקים (שגיסתי היקרה הכינה)
סלט כרוב אדום ולבן וירקות נוספים ברוטב מעודן
סלט גזר חי עסיסי

ולקינוח הוגשו:
משקה אננס בצבע אפרסק
גלידת תותים בשמנת של נסטלה
עוגת גבינה עם פירורים

יין אדום מבעבע של יקבי כרמל

בקשתי מדסי שתנדב לנו מתכון אחד:

שיפודי סלמון השראה-אפרת ליבפרוינד

פילה סלומון משובח חתוך לקוביות ברוחב 1.5 ס"מ על 1.5 ס"מ
שיפודים קטנים או שיפודים מקוצרים


למשרה:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי
כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
כף וחצי סוכר


להשרות ברוטב לכמה שעות טובות, עד 24 שעות.
להשחיל על שיפוד כמה קוביות
להניח בתבנית לפזר שומשום שחור ולבן (לא קצח)
לאפות ב-180 מעלות 10 דקות.

משקה אננס-השראה שיפרה אבלקוש

1 קופסאת אננס
1 מיכל קצפת צמחית
1/4 חבילת אבקת ג'לי בטעם תות
1/2 כוס מים רותחים


סנני את האננס מהנוזלים
מעכי את האננס במעבד מזון או בבלנדר
ערבבי בקערה ביחד את הג'לי עם המים הרותחים המתיני דקה שתיים עד שהג'לי יקרש
הוסיפי את הג'לי הקרוש
הוסיפי לאננס את הקצפת (לא מוקצפת) והג'לי וטחני כמה דקות נוספות
הגישי קר בכוסות גבוהות

-------♥-------------♥--------------♥-------

בסוף בסוף אחרי שטוב לב כולם ביין כדאי להתחיל עם התוכנית:)

"על טעם וריח"

המנחה שאל שאלות וכל צד היה צריך לענות מה החתן/כלה היו עושים במקרה XXX
אח"כ החתן/כלה היו צריכים לענות את התשובה הנכונה
כך הכירו יותר את הזוג והיה מצחיק...
שאלות כמו:
איזה מסלול הליכה הייתם בוחרים, יבש רטוב ארוך קצר...
איזה חג אתם הכי אוהבים
איך לא תקראו לילד שלכם
מה הכי מפנק אתכם
איזה מאכל אתם הכי אוהבים

-------♥-------------♥--------------♥-------

תודה רבה לדסי על האירוח היה נפלא! ותודה על כל הטיפים, הרעיונות והמתכונים...

ולכל אלה שיש להם חתונות עוד מעט (אב אלול) אתם מוזמנים לקחת מהפוסט השראה ולהתחיל להכין את השבע ברכות שלכם.

בשמחות תמיד:)