יום חמישי, 23 ביולי 2015

עוגת שמרים מעולה!!!

כבר סיפרתי לכם שיש לי גיסה אלופה באפייה, אני נמצאת בדיוק בכיוון השני, מה שאפשר לפשל באפייה אני מפשלת אפילו במתכון הזה הצלחתי לטעות:) טעות די קטנה שאילצה אותי להכין כמות נוספת:) הי, רק הרווחנו מזה...

הבצק הזה הוא מתכון ללחמניות ממולאות אבל הוא מעולה גם לשמרים, מה שצריך, להוסיף בשמרים יותר סוכר, אז אני מביאה לכם את המתכון בגרסה לשמרים, אם תרצו להכין לחמניות ממולאות פשוט תפחיתו 2 כפות סוכר ותוסיפו חצי כף מלח.


























אם אתם כמוני תכינו את העוגה כמה שיותר קרוב לשבת, תעשו גם צילומים ואז תגדלו שהצפירה בחוץ היא בעצם תזכורת לשבת שנכנסת:)

את החומרים תשתדלו לקנות לפני כי לא בטוח שלשכנה שלכם יהיה קמח מנופה שיציל אתכם...

החומרים:

1 קילו קמח

שמים את הקמח בקערה נפרדת.

9 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1 כוס מים רותחים

בקערה נפרדת לערבב את הסוכר, המלח והמים זאת כדי להמיס את הסוכר והמלח.
להוסיף עוד 2 כוסות מים רגילים (דהיינו פושרים)

בקערה של הקמח:

להוסיף 3 כפות שמרים, להוסיף את הנוזלים עם הסוכר והמלח להיזהר שלא יגע בשמרים (לא קריטי אם שמתם את המים הפושרים לפני, חשוב שמים רותחים לא יגעו בשמרים)

מוסיפים 1/2 כוס שמן, במקרה וצריך עוד מים מוסיפים עוד 1/2 כוס מים (בהדרגה, תראו כמה צריך)

לשים, ולשים, ולשים, ולשים,

עד שמתקבל בצק מהמם, כזה שכיף ליצור איתו כבשים ובובות כמו בפלסטלינה:)

סיימנו עם הבצק?

הולכים לנקות את הבית...לבנתיים הבצק ינוח ויתפח---תשאירו אותו לתפוח כשעה (אין צורך יותר)

רגע,

צריך להכין מילוי:

1 מרגרינה
1 חבילת פודינג שוקולד
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
1/3 כוס מים
ביצה---אופציה לא חייבים

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד שמתקבל משהו כמו ממרח שוקולד. (סמיך לא נוזלי)
מספיק ל-2 קילו--ניתן להקפיא (גם את הבצק ניתן להקפיא לפני התפחה)

כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-5 וכל חלק מחלקים לעוד 2. (סה"כ בערך 150 גרם לכל חתיכה קטנה)

מכל 2 נכין עוגה.

מקווה שההוראות ברורות:)


























מרדדים כל חתיכה ומורחים את המילוי מעל (כל אחד כמה שהוא מפרגן..עדיף הרבה..)






































חיממתם את התנור? אם לא לכו לחמם ל-190 מעלות ועדיף טורבו זה ילך אח"כ יותר מהר.

מגלגלים את הבצק לרולדה צרה ודקה






































מניחים בצד


























מכינים עוד אחד כזה בדיוק:)


























קולעים את שתי הרולדות לעוגה מרשימה יפה


























מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה, מניחים את העוגה בפנים, מברישים בביצה והופ לתנור!


























איזה ריח נפלא יש בבית--עוד מעט תצא עוגה טעימה טעימה:)


























מחממים מים מוסיפים למים סוכר וניל ומברישים על העוגה בעודה חמה.

זהו---

אתם יכולים לפרוס חתיכה ולהתענג על הטעם והמרקם...

לא לפני שאומרים צ'ייייייייייייייז



























גיט שאבעס!

ושנזכה לביאת משיח צדקנו ולבנין ביהמ"ק במהרה בימינו אמן!!