יום חמישי, 10 בדצמבר 2015

סופגניה בנץ החמה

גשם זלעפות ירד בחוץ, הרטיב את המדרכות האפורות בשלוליות של מים,
בחדר קטן החלון נפתח ונסגר מעוצמת הרוחות שנשבו בחוץ, מתחת לחלון שכב מכורבל ילד קטן,
ממתין לקרן אור קטנה ועמומה שתודיע לו על הבוקר החדש שיפציע..
השעון שעל יד מיטתו תקתק, תיק, תק תיק, שניה ועוד שניה.
החושך עדיין היה עכור וכהה, הגשם המשיך לרדת.
כשהמחוג עמד על 5 הוא קם.
במהירות הבזק התלבש, מעיר את אחיו הצעיר ממנו...היום הולכים ליקב היינות. לשור. (נקרא יקב ציון)
שם בתוככי המפעל יש בית כנסת קטן..ושם מחכה להם סופגנייה חמה וטרייה, בזוקה באבקת סוכר ומחביאה בתוכה כמות נדיבה של ריבת תות טעימה ומתוקה.

נץ החמה.
הגשם עדיין יורד, הרחוב חשוך וערפילי, הרחוב ריק מאדם,
רק שני ילדים צועדים יד ביד.
הקור לא מניע אותם, גם לא החושך.

בבית הכנסת מתפללים אנשים מבוגרים, זקן לבן, מקל סבא,
ושני ילדים.
הסופגנייה עומדת על מגש המונח על השולחן, הריח משכר את הילדים..
בסוף התפילה הם יקבלו אותה עסיסית וחמה.

עד אז, הם מתפללים,
שני ילדים שקמו מוקדם.
שמונה ימים.
הם קמים בנץ.
הולכים בקור ובחושך.

והיא מחכה להם תמיד תפוחה ומריחה
הסופגנייה.



הסיפור קרה מזמן, כשאבא שלי ואחיו היו שני ילדים קטנים שאהבו סופגניות:)
עד היום אבא שלי אוהבם אותן, סופגניות חמות וטריות..והוא לא מוותר עליהן.

החלטתי לפנק את אבא שלי בסופגניות ביס טעימות, תוצרת בית עם ציפוי שוקולד
שמחליף את הריבה המסורתית.

אם הוא אהב? אהב נורא!

ואני בטוחה שגם אתם תאהבו.

אז קדימה, לכו קחו את הסינר האדום, שמן, והרבה מרץ ושמחה.
לצלילי שירי חנוכה נתחיל להכין סופגניות שנגמרות ברגע:)

החומרים:

1/2 3 כוסות  קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
3 כפות שמרים טריים
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
240 מ"ל חלב פושר

לציפוי:

3 חבילות שוקולד חלבי (300 גרם)
1 חבילה שוקולד לבן חלבי

במיקסר שמים את הקמח, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מוסיפים את הביצה וקוביות החמאה הרכה. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד לקבלת בצק אחיד. לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וחלק. מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה נקייה. יוצקים מעל הבצק כמות קטנה של שמן ומגלגלים את הבצק בתוכו כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח.

אחרי שהבצק תפח כמו שצריך, מחממים שמן בסיר (בערך בעומק של 5 ס"מ) (כדי לדעת אם השמן חם מספיק מכניסים כף עץ לסיר, אם נוצרות בועות מסביב, השמן מוכן)

מרדדים את הבצק על נייר אפיה  (לא יותר מידי) תולשים חתיכות קטנות מהבצק ומכדררים לכדור עגול וחמוד...
מכניסים לסיר..וצופים בשמן המבעבע והסופגניות שצפות...

לא לחלום!

תוך 2 דקות טיגון הסופגניות ישחימו..ואז זה הזמן להוציא אותן..

אה, איזה ריח!!!

כמובן מכינים צלחת עם נייר סופג, על הצלחת מניחים את הביסים שלנו:)





































מכינים את הציפוי:

מרתיחים מים בסיר, מניחים מעל סיר קטן יותר, בתוך הסיר מניחים את קוביות השוקולד החום (לא להמיס הכל בבת אחת)
כשהשוקולד נמס, טובלים כל סופגניה בשוקולד, מניחים על נייר אפיה ומעל מפזרים שוקולד לבן מגורר.
מחכים להתייצבות, או שמכניסים למקפיא לכמה דקות.

אפשר גם לעשות צורות וקשקושים...(אפשר גם ללכלך לבנתיים את הבית בהרבה שוקולד:)


והכי חשוב לעשות ביס:)






































איך יצא?