יום רביעי, 15 ביוני 2016

מי אמר שוקולד ולא קיבל?

היא הייתה סדוקה, והשוקולד שבצבץ ממנה העיד על רעידה  בעוצמה חזקה.
את תהליך הסדיקה היפה של העוגיה, ניתן לראות בצפייה דרך חלון התנור, וברגע שהמרקם
העליון מתחיל להיסדק, סף הרגש מתחיל לעלות.
זה נחשב להצלחה.



























כשראיתי אותה בתמונה. לא יכלתי להשאיר אותה על המסך.
אז הבאתי אותה אלי הביתה.

עם עירבוב נכון של ביצים, קמח ושוקולד היא נוצרה.

עוגיה משולמת.

שגוררת עוד עוגיה ועוד עוגיה.

עד שאתם נשארים עם פירורים, קופסה ריקה.

וטעם גן עדן בפה.


את המתכון הנפלא גיליתי בבלוג המדהים של יוצרת מוכשרת, ברוכי, בעלת הבלוג, מסבירה שלב אחר שלב איך להכין את העוגיות, כך שגם אחת כמוני לא תצליח לפשל.

אז תעשו קפיצה לבלוג ותעברו על ההוראות והתמונות היפות. תכינו עוגיות כאלה..
ואני ממליצה מראש, תכינו כמות כפולה.

לי יצא כמות של 25 עוגיות, והתחסל כבר בתוך 24 שעות.(לא מאמינה שבאמת אכלתי כ"כ הרבה!!!)

עוגיות שוקולד שעושות כל אחד שמח:)

כ- 25 עוגיות בגודל שפוי....(אלא אם כן אתם עושים עוגיות ביס)

225 גר' שוקולד

50 גר' מרגרינה או שמן

2 בצים

3/4 כוס סוכר חום

1 כף תמצית וניל

3/4 כוס קמח

1/2 כפית א. אפיה

שוקולד ציפס לפי הטעם והמראה.

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות

ממיסים את השוקולד והמרגרינה בבן מארי.

מקציפים בימים שלמות בקערת המיקסר עד לקבלת קצף יציב,

מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מוסיפים את שאר המוצרים היבשים ומקפלים לתוך הקצף בתנועות קיפול עדינות,(אצלי תמיד התנועות קיפול מסתיימות בערבוב מהיר ועצבני)

מוסיפים את השוקולד המומס עם המרגרינה ומאחדים הכל לתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לשקית זילוף, (לא סובלת שקיות זילוף, התערובת נדבקת, הכל נמרח, וחצי מהכמות הולכת לפח)

מזלפים תלוליות שוות על נייר האפיה ומפזרים מעל את ה'צ'וקלדצ'יפס' (כאן תתפרעו)

אופים בערך 10 דקות.

העוגיות מקבלות קרום ונסדקות ובפנים נשארות רכות ועסיסיות. (אח, איזה רכות יש להן)

מוציאים מהתנור, מצננים לכמה דקות (אני לא חיכיתי הרבה זמן וישר תלשתי עוגיה ואכלתי)

עוד לפני שתספיקו להפריד את העוגיות מנייר האפייה, תגלו שבעצם אין כבר מה להפריד:)

ממליצה לארוז כמה עוגיות ולשלוח לאנשים שאתם רוצים לשמח. מתכון בדוק ומנוסה--תרתי משמע.


שבוע טוב.

ואם אתם מכינים תשלחו לי כמה......

אני נואשת לעוגיה מתוקה. ואפילו שוקולד מריר נורמלי אין לי בבית (איך נתקעתי עם החלבי??)