יום שישי, 24 ביוני 2016

טעם של חג ♥

יצאנו בשעה 3:30. הרחובות היו מלאים באנשים, חסידים שזה עתה חזרו מהטיש, ילדים שכבר לא בדיוק בקטע של לשבת וללמוד כל הלילה, ועדיין הם חייבים להיות ערים, אז הם משחקים בחוץ עם עגלת סופר נטושה, כמה לומדים שיושבים בחוץ שואפים אוויר קר וצלול, וכמובן אנחנו, ועוד כמה כמונו שעושים את דרכם לשריד בית מקדשנו.
זה אחד מהמראות שאני לא מוותרת עליהם, חוויה עצומה ללכת לכותל בליל שבועות, הלילה  הוא לא לילה, וכולם צועדים ביחד, עולים לרגל.
בצומת, לפני ההחלטה אם נמשיך הלאה לשבטי ישראל וללכת דרך שער יפו, או לפנות שמאלה לרחוב הע"ח לעבר שער שכם, התלבטנו, בפרט שכל האנשים צעדו קדימה לשבטי ישראל, הפור הוטל, ופנינו שמאלה.
והמחזה שהתגלה לעיננו היה מדהים, מרגש, וכן, עד כדי דמעות בעיניים.
קבוצה ענקית של בחורי ישיבות צעדה לאורך רחוב סולטן סולימאן, ספרי תורה בידיהם, ושירה מרגשת מלווה את ספר התורה, שירה של שמחה ואהבה שאין כמוה. לא היה איש שנשאר אדיש לנוכח המראה. לראות את הרחוב שביום יום עמוס בגויים, מלא כרגע ביהודים, בני תורה, שרים ורוקדים עם ספר תורה ביד. זה מחזה שאנו שואפים אליו, וחולמים עליו. והנה הוא מתגשם לנגד עיננו. הם כולם שרו, לא היה אחד שלא שר ורקד. האווירה הייתה טהורה וקדושה...וזה חלק מהאווירה של העלייה לרגל בחג השבועות.

הכותל קידם את פנינו עם נגיעות ראשונות של שמש של שחרית. התפילה הייתה מרוממת. להיות שם ולבקש "ותחזינה עיננו בשובך לציון ברחמים.." זה אחרת. עם יותר כוונה ויותר הבנה. כשרואים את עם ישראל ברחבת הכותל, כולם ביחד. מניינים שמורכבים ממגוון מגזרים, חסידים, ליטאים, ספרדים ודתיים. זה מרגש! חלק מהחיבור שקיים רק בכותל.

אומנם, החג מאחורינו, אבל הטעם עוד נשאר עמוק בלב.








































לכבוד החג הכנתי את העוגה הטעימה הזו, המתכון התפרסם במדור המתכונים שאני כותבת בקומיקס פלוס,
לכן הוא יכול להתפרסם רק עכשיו כאן בבלוג, אבל זה שווה, דווקא אחרי שעברו כמה שבועות משבועות,
העוגה הזו תחזיר אותנו אחורה לטעם של החג.

עוגת רולדה חלבית

אחת העוגות הטעימות ביותר! טעם עדין ומתוק שלא נשכח ♥

החומרים לעוגה:

4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1/4 כוס שוקולית
1/2 כוס קמח
קורט מלח

החומרים למילוי:

3/4 מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
3 כפות פודינג וניל
5 כפות חלב

החומרים לציפוי:

1 חפיסת שוקולד חלבי
חצי חפיסה שוקולד לבן
1/4 מיכל שמנת מתוקה (אפשר גם פחות)
מעט חלב

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה- 200 מעלות.
2. בעזרת מקצפה ידנית, מקציפים 4 חלבונים (שומרים את החלמונים בקערה נפרדת) ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, מוסיפים לקציפה את החלמונים, ושאר החומרים- ניתן לערבב במטרפה ידנית.
3. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מעבירים את הבלילה לתבנית.
4. אופים כ-10 דקות בחום גבוה. כשהעוגה עדיין חמה מניחים אותה הפוכה על מגבת,
מסירים את נייר האפיה בעדינות.
5. מגלגלים את העוגה לרולדה כשהיא עטופה במגבת. מניחים לצינון.

לבנתיים מכינים את המלית:
1. מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים את הפודינג והחלב.
2. ממיסים שוקולד בבן מארי.
3. לוקחים מעט מהשוקולד המומס ומוסיפים לקצפת.
4. בעזרת מרית מורחים את המלית על הרולדה, מגלגלים את הרולדה בחזרה.
5. מצפים את הרולדה בשוקולד: מוסיפים את השוקולד המומס לשמנת המתוקה שנותרה לנו, שימו לב על השמנת להיות בטמפרטורת החדר (לא קרה) כדאי גם לשים על הגז על להבה נמוכה, לערבב את השמנת והשוקולד ולהוסיף מעט חלב. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
6. מצפים את העוגה בשוקולד בעודה חמה.

העוגה מוכנה! כדאי לשים אותה בקרור שהציפוי יתקשה ואח"כ להוסיך שוקולד לבן מגורר.
לפרוס פרוסה ולהתענג על טעם נפלא!

שבת שלום ומבורך!