יום רביעי, 28 בספטמבר 2016

שנה טובה בניחוח עתיק ♥

אור צר שחודר דרך חלון עץ ישן, שמלות ארוכות, נרות, משפחה של בנות, עם דעות וגאווה, קדומה.
הם היוו את ההשראה לחוברת המיוחדת שיצאה בשיתוף עם פורום קשרים מבית תמך.
כשאפרת מקפה ויפה פנתה אלי ישבנו יחד ותכננו את הסטיילינג לחוברת, כשיש משהי שחושבת כמוך ואוהבת את מה שאת אוהבת לא פלא שכשאתן עובדות יחד כולם בטוחים שאתן מכירות ועובדות כבר שנים כצוות.

























עמוד הפינטרסט שלנו הוצף בתמונות מעוררות השראה שדגדגו לנו באצבעות ולקחו אותנו היישר לחנות עתיקות קטנה ועמוסה, שם בין הכלים הישנים, המזלגות של הסבתא, הקערות שנרכשו עוד באירופה הישנה, הרגשנו את הקסם שיהיה בחוברת, את האווירה הביתית, את הדרמה, שמענו את הפסנתר, את צלילי הכלים, הרחנו את המאכלים שהתחילו להתבשל במטבח הקטן, וראינו את השולחן הארוך מתחיל להיות עמוס בכלים, צלחות, כוסות, וכסאות שזזים, אנשים מתיישבים ומשפחה שנאספת לסעודה.




























אפרת צבעה כלים, נקתה כלי נחושת שהעלו אבק וגרמה להם לנצוץ מחדש. בסל נצרים גדול היא הביאה הרבה פירות עסיסיים ומתוקים, רימונים, תמרים טריים ותפוחים, קופסאות הדבש נערמו על השיש מחכות שנפתח אותן והנוזל המתוק ימלא את החדר.






































הנשים המקסימות שחברות בפורום קשרים הגיעו לסטודיו, מביאות איתן מנות מגרות עם ריח נפלא, השתדלנו מאוד לא לאכול לפני שנסיים לצלם, ישבנו שם מסביב ל"שולחן" מנסות צלחות, כוסות, מכניסות כף, מוציאות מזלג, מביאות מפיות מקומטות עם טקסטורה שנותנת את התחושה שמשהו כאן, יושב ממש ליד, אוכל, נהנה.


























הייתה כאן השקעה בכל פרט ופרט, וכולן הוציאו את המקסימום. אלו היו ימי צילום שאהבתי ונהנתי בהם במיוחד, המחוגים התקדמו בשעון בקצב מהיר, אבל אנחנו עבדנו לאט ובנחת, כאילו עצרנו את הזמן אי שם בבית האנגלי בתחילת המאה ה-19.











































































המנות היו מגוונות וזה עוד משהו שמיוחד במגזין, לא תראו שם סגנון אחד, אלא הרבה סגנונות יחד, יפני, ישראלי, אסיאתי, צרפתי, אירופאי, אטלקי.











































































יש שם, בחוברת, אווירה חמה, אווירה שמזמינה לאכול, המנות הן לא תצוגה בחלון ראווה, הן מנות שעומדות על השולחן, מחכות לכם, לקחת מזלג וסכין ולהתחיל להתרגש מהטעמים.






































לשתות יין, ולקנח בעוגה מתוקה, מענגת.






































להריח את הפרחים, לנשום את ההתחדשות שבשנה החדשה, להינות מאווירה רומנטית נפלאה,


























אנחנו משאירות את הנרות, ואת הדבש שניגר על המפה מכתים אותה בכתם מתוק ודביק, הרימונים שמלאים בהרבה זכויות ומעשים טובים, משאירות את השולחן פתוח לשנה טובה ומתוקה!






































ומסיימות באיחול, שגם השנה הבאה תהייה שנה של עשייה מבורכת, של שיתופי פעולה מוצלחים,
שנה של השראה, אומנות ויצירה.






































אני יודעת שאנחנו היינו רוצים להדפיס את האוכל כאן, לאכול בלי לעבוד:) אבל עד שתצא מדפסת כזו, אתם מוזמנים להיכנס לכאן, להוריד את המגזין ולהינות ממתכונים מעולים לחג! ואני בטוחה שתהנו מהבישול עצמו גם כן, זה חלק מהחוויה:)

♥ ♥ ♥

שנה טובה ומתוקה!

כתיבה וחתימה טובה!